Novinky květen a červen

Novinky květen a červen

Ahoj, vítám vás u dnešního článku a dneska se podíváme na knížky, které mají v květnu nebo červnu vyjít a nebo už vyšli.



Poušť v plamenech- Alwyn Hamilton
Amání je neohrožená pistolnice a osud pouště jí leží v rukou. Pouštnímu národu země Mirádži vládnou smrtelníci, alev divokých, holých pustinách se pořád potulují mystická stvoření z dávných pověstí a někde prý stále čarují i samotní džinové. Na městečku Prachov ale nic mystického ani magického není a Amání se už nemůže dočkat, až z něj zmizí. Jestli zde zůstane, jejím osudem je skončit „buď provdaná, nebo mrtvá“, takže se Amání hodlá z Prachova dostat za pomoci své ostré mušky. Když se na střelecké soutěži setká s Jinem, tajemným a neskutečně přitažlivým cizincem, usoudí, že našla ideální únikovou cestu. Ale za celé roky, kdy fantazírovala o útěku z domova, se jí určitě nesnilo, že odsud uteče před vražednou sultánovou armádou s uprchlíkem hledaným za velezradu na
mytickém koni. A určitě nečekala, že se do toho uprchlíka zamiluje… nebo že jí mladík pomůže odhalit mocnou pravdu o tom, kdo Amání opravdu je. 

První knížkou, kterou vám chci představit je Poušť v plamenech. Tahle knížka mě moc zaujala v originále jak obálkou, tak i anotací. Ale ta obálka je prostě dokonalá. Je to paperback, což je na Cooboo méně typické, ale popravdě já paperbacky miluju, takže mi to nevadí a naopak se mi vazba moc líbí. Doufám, že si ji přečtu.

Již vyšlo


Koruna- Kiera Cass
Když byla Eadlyn přinucena zúčastnit se Selekce, netušila, že by se mohla zamilovat do jednoho z 35 nápadníků. Ji prostě žádná pohádka nečekala! Jen počítala dny, až bude moct poslat všechny domů. Po událostech, které se odehrály v paláci, si ale uvědomuje, že nemůže být na všechno sama. A že srdce někdy překvapí i nejotrlejšího cynika. Co když ale bude muset učinit volbu, která je důležitější, než si kdy pomyslela?

Druhou knížkou je Koruna. Na tuhle se nehorázně těším, jelikož Selekce je jednou z mých nejoblíbenějších sérií. Bohužel už to je poslední díl, což mě mrzí, ale těším se, jak autorka sérii zakončí. A myslím, že tu obálku komentovat vůbec nemusím. Jako u předchozích dílů nezklamala.

15.5. 2017



Falešný polibek- Mary E. Pearson
Království Morrigan je ponořeno v tradicích a příbězích o dávném světě, ale některé tradice princezna Lia nemůže překousnout. Například sňatek s někým, koho nikdy nepotkala. To vše pouze kvůli zajištění politického spojenectví.

Lia má všeho po krk a je připravena začít nový život. V den své svatby utíká do na míle vzdálené vesnice, kde se usazuje mezi obyčejnými lidmi a především dvěma záhadnými a přitažlivými muži – jedním princem,

kterého si měla vzít, a jedním vrahem, který má za úkol ji zabít. Obklopena tajemstvími a lžemi musí Lia odhalit nebezpečné skutečnosti, které otřesou celým jejím životem, zatímco se pomalu začíná zamilovávat do jednoho z dvou cizinců.

Od téhle knížky moc nevím, co bych měla čekat. Zní to zajímavě, ale zároveň to nic moc neříká. A jak jinak zjistit, jestli je knížka dobrá nebo ne než že si ji přečíst, že? Obálka je taky moc pěkná, taková temná a fantasy, tak uvidíme.

31.5. 2017




Láska & gelato- Jenna Evans Welch

Lina tráví prázdniny v Toskánsku, ale rozhodně nemá náladu na pláže nebo slavné památky. Je v Itálii jenom proto, že si máma před smrtí přála, aby poznala svého otce. Ale proč by měla poznat otce, který se za šestnáct let jejího života ani neukázal? Jediné, po čem Lina touží, je jet domů.
Pak se jí ale dostane do rukou deník, který si její máma
vedla, když žila v Itálii. A Lina najednou objevuje magický
svět tajných lásek, nádherného umění a skrytých pekáren.
Svět, který ji okouzluje a vede k tomu, aby odhalila tajemství, které změní vše, co si Lina myslela o mámě, otci,
a dokonce i sama o sobě.

Tak tahle knížka je prostě sladká! Podle mě se knížka perfektně hodí na léto a k tomu samozřejmě zmrzlinu. Bude to podle mě romantický příběh, ale zároveň plná tajemství a to se mi na ni moc líbí.

31.5. 2017



Alenka v říši zombií- Gena Showalter 
Nezastaví se, dokud nepošle každou chodící mrtvolu zpátky do hrobu. Navěky.

Kdyby někdo řekl Alence Bellové, že se jí v jednom úderu srdce změní život, vysmála by se mu. Aby se z jejího šťastného života stala tragédie? Ale no tak. Jenže to je přesně to, co se stalo a trvalo to přesně jeden úder srdce. Jedno mrknutí, jeden nádech, jedna sekunda… a všechno, co znala a milovala, bylo pryč.
Její otec měl pravdu. Příšery existují.
Aby pomstila svou rodinu, musí se naučit bojovat s nemrtvými. A aby přežila, musí začít věřit největšímu rebelovi ze všech – Coleovi Hollandovi. Ale i Cole skrývá tajemství, a jestli si Alenka nebude dávat pozor, může se ukázat, že tahle tajemství jsou nebezpečnější než samotné zombie.

Kdo by neznal už klasickou pohádku Alenku v říši divů. Ale Alenka co zabíjí zombie? To je jiná věc! Alenku mám ráda a zombie prostě miluju a tak si myslím, že by se mi knížka mohla líbit. Jednu dobu jsem i přemýšlela nad tím, že bych si ji koupila v originále, protože mě příběh zaujal. A najednou vidím, že má vyjít v Česku a to mě mile překvapilo.

15.6. 2017


Zaujala vás nějaká ze zmíněných knížek? ☺

Doufám, že se vám článek líbil.
Ahoj♥

0 komentářů:

Okomentovat