Recenze na knihu Velký Gatsby

Velký Gatsby
Autor: Francis Scott Fitzgerald
Počet stran: 208

Ahoj, vítám vás u moji další recenze a tentokrát na knihu Velký Gatsby.
Kniha Velký Gatsby vypráví o vztazích a o životě ve 20.letech z pohledu Nicka Carrawaye.
Nick Carraway je z chudší společnosti. Vyrůstal v malém městečku na Středozápadě a po ukončení studia se rozhodl že zamíří na východ. Pracuje u jedné makléřské firmy. Nastěhoval se do malého domu v Západním Vejci hned vedle Jaye Gatsbyho. Jay Gatsby byl velmi bohatý a měl obrovské sídlo. Skoro každý den pořádal ve svém domě večírky. Naproti ve Východním Vejci žije Nickova sestřenice Daisy Buchananová se svým manželem Tomem Buchananem. Daisy je krásná žena. Nick je jednoho slunečného dne pozván do Východního Vejce za Daisy. Daisy a Tom vlastní ještě větší sídlo než Gatsby s krásnou zahradou.
Nick se s postupem času skamarádí s Gatsbym a zjistí že miluje Daisy už hodně dlouho. Když se po dlouhé době setkává Daisy s Gatsbym u Nicka doma mají si toho hodně co říct a Gatsby pozve Daisy do jeho domu. Gatsby začne toužit po Daisy tak moc, až se odehrává hádka mezi Gatsbym a Tomem. Nakonec se stává osudná záhada, po které se vše změnilo.

Kniha byla naprosto výborná a i když jsem viděla dávno film tak se mi a tak líbila. Pokud jste film neviděli tak vás konec naprosto dostane. Bylo tu úžasně napsané a určitě tahle kniha patří k mým oblíbeným.
Knize dávám 5 hvězd.
Pro dnešek se s vámi loučím a doufám že se vám recenze líbila.
Ahoj :-)

0 komentářů:

Okomentovat